Zastaven přísun evropských dotací do středních Čech

18.04.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Ve středních Čechách se objevily problémy s vyplácením evropských peněz, tvrdí krajská organizace TOP 09. Počátkem dubna bylo podle ní kvůli porušení rozpočtové kázně zastaveno vyplácení dotací pro regionální operační program. Ředitel úřadu regionální rady Tomáš Novotný to popírá, informace o problémech nemá ani hejtman David Rath (ČSSD). Ministerstvo financí nicméně potvrdilo, že muselo pozastavit takzvaný proces certifikace. Znamená to, že přestalo do Bruselu posílat žádosti o vyplacení evropských peněz pro příslušný operační program.

"Považuji za šokující, že vedení Středočeského kraje dosud nezakročilo, a ohrožuje tak čerpání prostředků z Evropské unie. Kromě toho o problémech ani neinformovalo veřejnost a celou záležitost se snaží 'ututlat'," prohlásila poslankyně a předsedkyně středočeské TOP 09 Helena Langšádlová.

"K ničemu takovému nedošlo, není to pravda," reagoval šéf úřadu Tomáš Novotný. Certifikace podle něj nebyla zastavena. Informace o možných problémech neměl ani hejtman. "To slyším poprvé. Nevím o tom," napsal David Rath ČTK v textové zprávě.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT