MPO letos otevře nejméně sedm dotačních programů

30.03.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Současné evropské dotační období již brzy skončí a podnikatelé mají zřejmě poslední možnost kdy mohou v některých programech o podporu požádat.

Například v úterý 15.3.2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo poslední výzvu v programu Prosperita. Ten je zaměřen na vznik a fungování vědeckotechnických parků, podnikatelských inkubátorů nebo sítí business angels, sdružující malé investory s nadějnými podnikatelskými nápady.

Do výzvy byly alokovány finanční prostředky v celkové výši čtyři miliardy korun. Registrační žádosti bude možné v elektronické podobě podávat od 1.4. do 31.7.2011, příjem Plných žádostí pak bude probíhat od 1.6. do 15.3.2012.

Letos bude také ještě možnost získat podporu na zakládání firemních školicích středisek, na vznik center pro vývoj softwaru, k zakládání oborových klastrů nebo například pro firmy, které chtějí vystavovat na zahraničních veletrzích.

Výše finančních prostředků pro jednotlivé programy bude pak záviset na aktuálním vyhodnocení předchozího zájmu podnikatelů. Pokud se v průběhu roku ukáže, že zbývá ještě dost finančních prostředků, otevře ministerstvo ještě další programy.

Zájem podnikatelů o evropské dotace je podle ministra Kocourka obrovský. Jen za první dva měsíce letošního roku ministerstvo podnikatelům proplatilo 1,6 miliardy korun. Přitom 819 milionů korun proplacených v letošním lednu představovalo dosavadní měsíční rekord v čerpání dotací.

Zpráva převzata z MPO.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT