ČSÚ: Cena benzinu Natural 95 se nemění

25.03.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 u tuzemských čerpacích stanic v uplynulém týdnu stagnovala na průměrných 34,27 koruny za litr, byla tak o haléř dražší než před týdnem. Motorová nafta zdražila o osm haléřů na 33,91 koruny za litr. Vyplývá to z dnešních údajů Českého statistického úřadu.

Cena benzinu Special 91 se podle statistiků zvýšila o tři haléře na průměrných 33,26 Kč za litr. Cena plynu LPG stagnovala na průměrných 17,55 Kč/l.

Ceny pohonných hmot pravidelně sleduje společnost CCS. Podle jejích údajů ceny pohonných hmot v uplynulém týdnu stagnovaly. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se v úterý prodával v průměru za 34,10 koruny, což je o čtyři haléře méně než o týden dříve. Cena nafty naopak vzrostla o dva haléře na 33,78 Kč/l.

Podle analytiků stagnaci cen pohonných hmot způsobil pokles distribučních marží a také posilující kurz koruny vůči dolaru. Odborníci očekávají mírné zlevnění benzinu také kvůli vývoji cen na burze v Rotterdamu. Natural 95 by tak brzy mohl spadnout z rekordních úrovní nad 34 korun za litr.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita