Ukradené povolenky z Estonska jsou zpět

24.03.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Ukradené emisní povolenky, které byly objeveny v Estonsku, jsou již zpět na účtech v České republice. Je jich 225.000. ČTK to dnes sdělil ředitel správce českého rejstříku emisních povolenek OTE Jiří Šťastný. Rejstřík dnes obnovil obchodování s emisemi po více než dvou měsících, kdy byl terčem hackerského útoku.

Při útoku hackerů v polovině ledna zmizelo ze šesti účtů tuzemských obchodníků s povolenkami celkem 1,3 milionu povolenek. Na 700.000 ukradených kreditů zaznamenala energetická společnost ČEZ, dalších zhruba 470.000 povolenek ztratila firma Blackstone Global Ventures.

Úřady následně zajistily ukradené povolenky na účtech v Estonsku a ve Velké Británii. Ukradené povolenky byly také objeveny na účtech v Německu, ty však zatím zajištěny nebyly.

"Povolenky nalezené v Estonsku jsou již připsány na účtech v České republice. O povolenkách v dalších zemích nemáme žádné nové informace," uvedl Šťastný s tím, že dnes se s emisemi obchoduje bez problémů. Dodal, že zájem držitelů účtů realizovat transakce byl hned ráno poměrně velký.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita