Zapojení bank do systému Czech POINT

09.03.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Vláda dnes mimo jiné posoudí novelu zákona o informačních systémech veřejné správy. Podle ní by se do systému kontaktních míst Czech POINT pro komunikaci s úřady státní správy a samosprávy mohly zapojit i společnosti s bankovní licencí. Podle návrhu stanoviska kabinetu předkladatelé ale nedoložili, že je nutné počet míst rozšiřovat a že bude zachována ochrana údajů.

Kabinet v návrhu svého stanoviska poukazuje na to, že návrh neuvádí, jakým způsobem budou dány například technické a bezpečnostní podmínky pro kontaktní místa v bankách. Za nestandardní vláda označila povinnost hradit poplatek i po zániku autorizace.

Ministři dále projednají návrh koaličního poslance Pavola Lukši, aby ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) jmenoval i odvolával ministr zemědělství, nikoli vláda, jak tomu je nyní. Lukša předlohu odůvodňuje tím, že současná právní úprava neodpovídá zákonnému vztahu mezi ministerstvem a fondem. Předkládá ji po dohodě s ministerstvem zemědělství. Vláda tento návrh patrně podpoří.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita