Podáno meziročně o 67 % insolvenčních návrhů více

02.03.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


V únoru bylo v České republice podáno 1813 insolvenčních návrhů, což je o 729 více než loni v únoru. Výrazný meziroční nárůst způsobilo hlavně zvýšení počtu návrhů na osobní bankroty. Počet insolvenčních návrhů na fyzické osoby se totiž takřka zdvojnásobil na 1284. U firem se počet insolvenčních návrhů v únoru meziročně zvýšil z 424 na 529. ČTK o tom dnes informovala společnost Creditreform.

"Celkové nárůsty insolvenčních návrhů dlouhodobě táhnou insolvenční návrhy fyzických osob. Únorová hodnota u právnických osob je sice třetí nejvyšší od ledna 2008, kdy vešel v platnost nový insolvenční zákon, nedosahuje však hodnot posledních měsíců roku 2010," uvedla společnost Creditreform.

Konkurzů bylo letos v únoru prohlášeno 140. Z toho bylo 33 konkurzů prohlášených u fyzických osob nezapsaných v obchodním rejstříku a jeden konkurz u fyzické osoby zapsané v obchodním rejstříku. Ostatní konkurzy se týkaly právnických osob. "Mezi největší firmy, na které byl v únoru 2011 prohlášen konkurz, patří společnosti Konsorcium B+K, CE WOOD, PLP, SVAM CS, EMULZ a DAP - PROVMEX," stojí ve zprávě Creditreform.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita