76 % lidí je proti sledování aktivit na internetu

28.02.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Sledování aktivit zaměstnance na internetu v pracovní době se nelíbí 76 procentům účastníků ankety pracovního portálu OnlinePráce. Ti, kteří s touto praktikou nesouhlasí, se přitom domnívají, že podobné jednání ze strany zaměstnavatelů znamená zásah do soukromí zaměstnanců. Ukázala to únorová anketa portálu OnlinePráce, které se zúčastnilo 1584 lidí.

"V zákoníku práce se uvádí, že zaměstnanci nesmějí bez souhlasu zaměstnavatele užívat pro svou osobní potřebu výrobní a pracovní prostředky zaměstnavatele včetně výpočetní techniky ani jeho telekomunikační zařízení. Dodržování tohoto pravidla je zaměstnavatel oprávněn přiměřeným způsobem kontrolovat," upozornila však Lea Kozáková ze zákaznického servisu OnlinePráce.

Je tedy podle ní na každém zaměstnavateli, jaké prostředky ke kontrole zvolí, a jak intenzivní kontrolování bude. Je pochopitelné, že žádnému zaměstnavateli nebude příjemné, když jeho zaměstnanci budou většinu své pracovní doby hrát například na internetu hry, místo toho, aby se věnovali svým pracovním úkolům, podotkla.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita