Česká pošta nahradí část poboček výdejními místy, bude jich 704

22.02.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Výdejních míst se základními poštovními službami, kterými Česká pošta plánuje nahradit své stálé pobočky hlavně na venkově, má být 704. Tisícovka poštovních úřadů má být provozována jiným subjektem v rámci projektu Partner. Zhruba 1600 z aktuálního počtu 3346 poboček si chce Česká pošta ponechat. Vyplývá to z informací, které dnes zástupci podniku poskytli senátorům z komise pro rozvoj venkova.

"Nerušíme pošty, měníme pouze obsluhu ve spolupráci se samosprávou nebo jinými subjekty," uvedl vrchní ředitel pro poštovní provoz a logistiku České pošty Petr Zatloukal. Optimalizace poštovní sítě má být podle něj provedena do roku 2017, kdy má být poštovní trh plně liberalizován.

Česká pošta o uzavírání nejméně využívaných poboček uvažuje několik let. Podle původních informací chtěla v rámci úspor zavřít kolem 1500 poboček. Počátkem února se ale se zástupci samospráv dohodla, že bude zamýšlené rušení poboček konzultovat s dotčenými obcemi s půlročním předstihem. Zástupci samospráv poště opakovaně vytýkali, že zatím nepředložila seznam poboček, které chce zrušit.

Autor článku

Firemni aktualita