Kampaň zabývající se bezpečností na pracovišti

21.02.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Evropská asociace řemeslníků a malých a středních podniků UEAPME se stala tento týden oficiálním partnerem kampaně s názvem Zdravé pracoviště, kterou zahájila Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci.

Evropské MSP podporují tuto kampaň s cílem zvýšit povědomí o rizicích spojených s údržbou nebezpečných zařízení a strojů, což je zásadní pro odstranění rizik na pracovišti.

Ve svém projevu na zahájení akce pořádané UEAPME v Bruselu, generální tajemník Andrea Benassi zdůraznil, že existuje jasná potřeba podporovat malé společnosti s omezenými finančními a lidskými zdroji v jejich realizaci ochrany zdraví a bezpečnosti na pracovišti.

Je potřeba silné vedení, přizpůsobené metody hodnocení rizik, více strukturovaný přístup a lepší podpora kultury prevence rizik. UEAPME bude používat kampaň na podporu bezpečnosti na pracovišti ke zvýšení veřejného uznání úsilí zaměstnavatelů a chce poukázat na potřebu plně uplatňovat princip mysli nejdříve v malém pro stávající i nové zdravotní a bezpečnostní předpisy.

Zpráva převzata z CEBRE.

Autor článku

Firemni aktualita