CzechInvest se setkal se zástupci ambasád a obchodních komor

18.02.2011 | , CzechInvest
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


17.2.2011 Jaké možnosti mají zahraniční investoři v České republice a jaké služby jim může poskytnout Agentura pro rozvoj podnikání a investic CzechInvest. Nejen o tom se debatovalo na v pořadí už třetím semináři, který pro zástupce vybraných ambasád a zahraničních obchodních komor agentura připravila. Po úvodních prezentacích měli účastníci semináře možnost získat aktuální informace přímo od odborníků CzechInvestu v rámci tzv. one-to-one schůzek.

„Ambasády a obchodní komory jsou pro CzechInvest především důležitými komunikačními kanály, skrze které udržujeme kontakt se stávajícími zahraničními investory. Rovněž se na ně obrací firmy, které o vstupu do České republiky teprve uvažují. Vzájemná výměna informací přispívá jak k rozšíření povědomí zahraničních investorů o možnostech podnikání v České republice, tak ke zlepšování našich služeb,“ vysvětluje generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek.

Na semináři, jehož kapacita byla vyčerpána do posledního místa, byli k dispozici experti na automobilový průmysl, letecký a kosmický průmysl, strojírenství, elektrotechniku a elektroniku, life sciences, IT a vývoj softwaru, sdílené služby, nanotechnologie a obnovitelné a alternativní zdroje energie, strukturální fondy Evropské unie a další oblasti. V rámci osobních schůzek se například řešily způsoby konkrétní spolupráce, společné semináře pro stávající i potenciální investory či prezentace České republiky v zahraničí. Největší zájem projevili zástupci ambasád a obchodních komor o schůzku s odborníkem CzechInvestu na oblast leteckého průmyslu.

„Osobní schůzky jsou velice přínosné pro obě strany. Řeší se na nich konkrétní problémy a otázky, pro které na hromadných setkáních není prostor, nebo jsou příliš specifické. Tento formát semináře sklidil mezi účastníky veliký úspěch. Podobné akce se proto chystáme realizovat i v budoucnu,“ dodává Miroslav Křížek.

Seminář se uskutečnil 16. února 2011 v prostorách CzechInvestu. Celkem se ho zúčastnilo několik desítek představitelů 12 ambasád a zahraničních obchodních komor.

Autor článku

Tiskovka