Fio banka zlevňuje zahraniční platební styk

16.02.2011 | , Fio banka
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


14.2.2011 Fio banka představuje nové řešení pro zahraniční platební styk, v rámci nějž budou klienti ode dneška moci posílat a přijímat zahraniční platby levněji. Nejvíce jsou zvýhodněny transakce realizované v nejčastěji používaných měnách.

Klienti Fio banky mohou nově odesílat levněji mezinárodní platby v amerických dolarech (USD), britských librách (GBP), polských zlotých (PLN), maďarských forintech (HUF) a v českých korunách (CZK). Nový poplatek je stanoven paušálně na 250 Kč nebo ekvivalent v cizí měně při dispozici „SHA“ (o náklady se dělí obě strany) či „BEN“ (výlohy se počítají k tíži příjemce). Při dispozici „OUR“, kdy klient hradí všechny náklady, je tento poplatek dvojnásobný. Klient má ovšem přitom jistotu, že je konečný, tzn. nebudou k němu připočítány poplatky za služby zprostředkujících bank.

Za použití SWIFT kódu pobočky Fio banky na Slovensku a SK IBANu mohou klienti nyní zároveň levněji platby ve výše uvedených měnách přijímat, a to za 100 Kč nebo ekvivalent v cizí měně. Zároveň dochází ke sjednocení poplatků účtovaných za veškeré příchozí platby v EUR bez ohledu na zúčtovací systém, jehož prostřednictvím byly doručeny, a to na 25 Kč, resp. 1 €. Výjimkou jsou platby ze Slovenska při využití clearingu NBS, které jsou stále zdarma. Přijatá platba v měnách, ve kterých Fio banka, a.s. účty nevede (např. SEK, NOK, CAD, AUD apod.), je nyní zpoplatněna částkou 400 Kč.

Se změnami je spojena i nová možnost vedení běžných účtů v britských librách, polských zlotých a maďarských forintech. Dochází tak k rozšíření nabídky cizoměnových běžných účtů, které dosud Fio banka nabízela jen v eurech a dolarech.

„Platební styk považujeme za oblast, kde je třeba neustále hledat cesty, jak klientům zajistit výhodnější podmínky. Po zavedení bezplatného česko-slovenského platebního styku a levných europlateb v rámci TARGET2 je snížení cen za platby realizované v nejčastěji využívaných cizích měnách a sjednocení poplatkových podmínek pro příchozí platby v EUR dalším krokem tímto směrem,“ komentuje změny Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT