Vánoce ovládl internet, potvrzuje PaySec

27.01.2011 | , Poštovní spořitelna
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


27.1.2011 Obliba online nakupování vánočních dárků na internetu rok od roku stoupá. Svědčí o tom také množství provedených plateb pomocí služby PaySec. Během posledních dvou let se počet uskutečněných transakcí v předvánočním období více než zdvojnásobil.

„Lidé stále častěji volí pohodlnou cestu online nakupování na Vánoce, což dokazují i počty transakcí, které PaySec eviduje. Za poslední dva roky totiž došlo ke zvýšení plateb v posledním čtvrtletí o více než 100 procent,“ popisuje Richard Matula, manažer projektu PaySec.

Za první rok provozu služby došlo před Vánocemi k nárůstu plateb téměř o 60 %, v dalším roce se počet transakcí oproti úvodnímu roku hned zdvojnásobil. V roce 2010 se toto číslo ještě zvýšilo, oproti roku 2009 o více jak čtvrtinu.

Za neustálým nárůstem počtu transakcí samozřejmě stojí také novinky ve službách, které PaySec nabízí. Nově například umožňuje klientům ČSOB a Poštovní spořitelny placení přímo z internetového bankovnictví, pomocí tzv. „sdruženého tlačítka“. Novinka maximálně zjednodušuje celý proces platby, protože odpadá složité vyplňování platebního příkazu. Hlavní výhodou přitom je, že platbu obdrží obchodník okamžitě.

Prostřednictvím PaySecu mohou zájemci platit u všech obchodníků, kteří mají uvedeno buď klasické logo PaySec nebo nové „sdružené“ logo, jehož součástí je také logo ČSOB a Poštovní spořitelny. Platba je zdarma, bez ohledu na typ běžného účtu či počet plateb v měsíci. Úplný přehled všech PaySec e-shopů je k dispozici na adrese http://adresar.paysec.cz/.

Poštovní spořitelna je součástí Československé obchodní banky, a. s.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT