Student Agency zdraží jízdné o 5 až 10 Kč

17.01.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Český dopravce Student Agency zdražuje od příštího pondělí ceny jízdného na vnitrostátních autobusových linkách v Česku o pět až deset korun kvůli rostoucím nákladům. Výjimkou je jízdné na trasách Praha - Liberec a Praha - Brno, kde ceny zůstávají stejné.

"Náklady firmě vzrostly kvůli cenám mýtného, které se zvýšily až o 25 procent, a kvůli nárůstu cen pohonných hmot. Cenu jízdenek jsme upravili jen minimálně," dodal mluvčí firmy Aleš Ondrůj.

Ceny vzrostou o pět až deset korun u kreditových i u otevřených jízdenek. Například cena kreditové jízdenky na trase Praha - Plzeň, která je nyní 80 korun, stoupne na 85 korun. Cena otevřené jízdenky nebo jízdenky na pevné datum stoupne z 95 korun na 100 Kč. Kreditních jízdenky fungují tak, že se cestující zaregistruje u firmy a dostane speciální nabíjecí kartičku, kam si nahrává kredit.

Cena mezi Prahou a Brnem zůstává u kreditové jízdenky na 165 korunách, u otevřené jízdenky nebo jízdenky na pevné datum na 200 korunách. Stejná cena zůstává i na trase Praha - Liberec, kde cestující zaplatí podle druhu jízdenky 60 nebo 80 korun.

O deset korun stoupne například cena jízdenky mezi Prahou a Ostravou, kde lidé za běžné jízdné bez slev zaplatí 350 korun, a Prahou a Olomoucí. Tam klienti zakoupí jízdenku za 310 korun.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita