HK ČR: O plánované reformě daní

07.01.2011 | , Hospodářská komora ČR
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


7.1.2011 Začátkem roku začaly platit novelizované zákony týkající se daní, ať již přímých či nepřímých. Už nyní se ale můžeme „těšit“ na další změny, které by měly přijít v následujících letech v rámci reformy daňového systému. A právě tato reforma je jedním ze stěžejních témat konference nazvané „Daňové změny v roce 2011 aneb plánovaná reforma daňového systému“, kterou 19. ledna pořádá Hospodářská komora ČR.

Chystaná reforma daňového systému navazuje na legislativní práce učiněné již v minulosti, které ale byly v souvislosti s politickým vývojem a ustavením prozatímní vlády pozastaveny. O současných plánech reformy budou na konferenci mimo jiné hovořit náměstek MPO pro daně a cla Ladislav Minčič, zástupce Komory daňových poradců ČR a další odborníci.

O postojích Hospodářské komory ČR a podnikatelské sféry k zamýšleným změnám budou informovat prezident HK ČR Petr Kužel a viceprezident a předseda Daňové skupiny HK ČR Jan Wiesner. Podnikatelé zde budou mít možnost se k plánované reformě vyslovit v diskuzi.

V odpolední části konference pak budou odborníci podrobněji hovořit o jednotlivých změnách v daních z příjmů fyzických osob, právnických osob, o změnách v oblasti účetnictví a ve správě daní a poplatků, v oblasti daně z přidané hodnoty a spotřebních a energetických daních.

Autor článku

Tiskovka