Po optimalizaci procesů a systémů čeká Českou spořitelnu i redukce v počtu pracovních míst až o 550 lidí (asi 5 %)

05.01.2011 | , Česká spořitelna
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


4.1.2011 Po analýze, jak počet zaměstnanců nastavit tak, aby byla banka efektivní a zároveň vysoce výkonná a konkurenceschopná, plánuje Česká spořitelna v prvním čtvrtletí 2011 snížit počet zaměstnanců až o 5 % (až 550 míst). Ukazují to výsledky analýzy benefitů plynoucích z automatizace a zlepšování procesů, které Česká spořitelna realizovala v letech 2009 a 2010.

Cílem plánovaného opatření, jež navazuje na kroky směrem k posilování výkonnosti banky v oblasti procesů a systémů z let 2009 a 2010, je eliminovat ta pracovní místa, která dlouhodobě nemají dostatečnou efektivitu nebo se ukázala jako nadbytečná. Propouštění nebude mít negativní dopad na služby a obsluhu klientů. Naopak, Česká spořitelna počítá s dalším dynamickým rozvojem v oblasti drobného i korporátního bankovnictví.

Se snížením počtu pracovních míst přichází Česká spořitelna až v době, kdy se ekonomika začíná již vzpamatovávat, v době krize banka toto opatření odkládala. Česká spořitelna bude propouštění realizovat maximálně citlivě k dotčeným zaměstnancům.

Autor článku

Tiskovka