Spuštěny internetové stránky proti padělání a pirátství

22.12.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Mezinárodní obchod s padělky a nedovolenými napodobeninami se ročně odhaduje na 250 miliard dolarů. Nově tak USA a EU spojily své síly s ohledem na podporu malých a středních podniků, které se snaží proniknout na zahraniční trhy a vyhnout se rizikům, pokud jde o porušení jejich práv duševního vlastnictví.

U příležitosti Transatlantické hospodářské rady ve Washingtonu, která se odehrála minulý týden, byly spuštěny nové webové stránky, které nabízí poradenství pro podniky v EU a USA, jež chtějí úspěšně podnikat v jiných zemích.

Portál je součástí mise vedoucí k posílení spolupráci mezi EU a USA. Komise si od tohoto společného kroku slibuje lepší ochranu duševního vlastnictví. Její prosazování bude mít za následek lepší vyhlídky na zaměstnanost a ekonomický růst.

Cílem je pomoci MSP plně využít všech práv duševního vlastnictví, tak aby bylo umožněno chránit jejich nehmotný majetek (značky, ochranné známky a patenty). Internetová stránka bude rovněž nabízet poradenství na ochranu práv duševního vlastnictví ve více než 20 zemích a rovněž tak průvodce pro jednotlivá odvětví podnikání.

Zpráva převzata z CEBRE.

Autor článku

Firemni aktualita