Díky eKontu již putoval na charitu milion korun

08.12.2010 | , Raiffeisenbank
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


8.12.2010 Prostřednictvím eKonta od Raiffeisenbank již na charitativní projekty dorazilo přes milion korun. Banka již dva roky spolupracuje se čtyřmi charitativními organizacemi. Každý klient má možnost vzdát se svého dvacetikorunového bonusu ve prospěch jedné z těchto vybraných aktivit.

eKonto je jediným účtem v České republice, za jehož vedení platí banka klientům. Bonus má navíc i charitativní rozměr, klient se může obdržené dvacetikoruny vzdát ve prospěch jedné ze čtyř charitativních organizací. „Banka pak namísto účtu klienta pošle peníze na vybranou charitativní organizaci. Díky této pomoci klientů jsme v těchto dnech překonali hranici milionu korun zaslaného prostřednictvím eKonta na charitu,“ uvedl ředitel komunikace Jakub Puchalský.

Raiffeisenbank na tomto programu spolupracuje se čtyřmi nadacemi: Konto Bariéry, Pomozte dětem!, Český červený kříž a H.Stepic CEE charity. Každý klient, který bonus od banky obdrží, si může jednu z těchto nadací vybrat jednoduchým kliknutím ve svém internetovém bankovnictví. Banka pak bude 20 korun zasílat na účet vybrané organizace namísto účtu klienta.

Právě za propojení eKonta s charitou získala Raiffeisenbank před několika týdny ocenění za Nejodpovědnější partnerství se zákazníky v soutěži Top Filantrop. eKonto je navíc pravidelně vyhlašováno nejlepším účtem v České republice, v prestižní anketě Banka roku letos získalo cenu pro Nejlepší účet potřetí v řadě.

Vedle řady jiných charitativních projektů letos banka do charity více zapojila i své zaměstnance. Ti se podíleli např. na pomoci různým sdružením v rámci dobrovolnických dnů, mohli rovněž navrhovat své charitativní projekty a rozhodovat tak o tom, kam bude banka směřovat svou finanční pomoc. Stejně jako v loňském roce, i letos je v centrále Raiffeisenbank strom přání, na který děti z azylového domu Klokánek rozvěsili svá přání a Ježíšek (za pomoci zaměstnanců Raiffeisenbank) jim je splní.

Autor článku

Tiskovka