Nová banka zuno spustila provoz

07.12.2010 | , ZUNO Bank
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


6.12.2010 – ZUNO, nová direct banka ze skupiny Raiffeisen Bank International (RBI), otevřela na Slovensku. To se tak stalo první zemí, kde bude ZUNO působit. Banka plánuje expandovat do dalších zemí střední a východní Evropy, včetně Česka. ZUNO BANK AG je součástí přední bankovní skupiny v CEE a zároveň největší bankovní skupiny v Rakousku.

Prostřednictvím ZUNO chce RBI oslovit rostoucí segment moderních, internetově zdatných lidí. Na rozdíl od jiných bank ve skupině míří ZUNO na klienty, kteří „žijí on-line“, při komunikaci s bankou využívají primárně internet a na pobočku chodí jen zřídka.

"ZUNO skvěle doplňuje síť našich téměř 3.000 poboček ve střední a východní Evropě a potvrzuje tak náš zájem o tento region. Od ZUNO si v dlouhodobém horizontu slibujeme mimojiné nárůst objemu vkladů,“ říká Herbert Stepic, CEO Raiffeisen Bank International a předseda dozorčí rady ZUNO BANK AG.

ZUNO přináší nový pohled na poskytování bankovních služeb. “Řekli jsme si, že bankovnictví se dá dělat jednodušeji a zajímavěji. Ať už jde o produkty, jejich používání i komunikaci s klientem. Jsme asi první bankou, která přiznává, že v životě jsou důležitější věci než „my“. Průzkumy našich cílových klientů potvrzují, že nejlepší banka je pro ně ta, která je neokrádá o čas a kterou skoro ani nevnímají. ZUNO je pro ty, kdo chtějí jednoduché bankovnictví,“uvedl na tiskové konferenci v Bratislavě předseda představenstva ZUNO BANK AG András Hámori.

Direct banka otvírá nabídkou, která zahrnuje běžné účty s debetní kartou, spořicí účty a vklady. Postupně ji ZUNO rozšíří podle preferencí klientů. Ti dnes mají dvě možnosti. První je tzv. “pay as you go” model, určený těm, kdo chtějí hlavně spořit. “Pre-paid” model je pak vhodný pro ty, kteří dělají více transakcí. V obou případech se dá účet pořídit za 0 Kč. Zůstatek na spoření může být navíc propojený se zůstatkem na běžném účtu, čímž klient ještě víc vydělá.

„Neslibujeme nulové poplatky za všechno, naši klienti ale snadno získají účet za 0 Kč,” říká ředitelka slovenské pobočky ZUNO Dana Kondrótová. „Jsme direct banka a nevyužíváme drahou síť poboček. Naše náklady jsou mnohem nižší než u tradičních bank. Budeme tak schopní nabídnout nejen nízké nebo nulové poplatky, ale vždy i „top“ úrokové sazby. Plnit sliby je pro nás klíčové. Chceme udržet dlouhodobě stabilní nabídku bez nepříjemných překvapení,“ dodala.

I když ZUNO funguje na online modelu, bude pro klienty dostupné i fyzicky. První ZUNO ZÓNA je otevřená v Bratislavě v NC Eurovea. Brzy přibudou další dvě – v Žilině a Košicích.

Autor článku

Tiskovka