6. ročník hlasování o nejabsurdnější bankovní poplatek

02.12.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Na serveru www.bankovnipoplatky.com lze ode včerejška hlasovat v dalším ročníku ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek. Šestý roční ankety se koná stejně jako loni v České republice a na Slovensku, nejabsurdnější bankovní poplatek za letošní rok bude vyhlášen 1. března příštího roku. ČTK o tom informoval šéf serveru bankovnipoplatky.com Patrik Nacher, který anketu organizuje.

V letošním ročníku je nominováno celkem 15 absurdních bankovních poplatků. Kromě třetího až desátého poplatku z minulého ročníku ankety měli zatím návštěvníci webu možnost doplnit návrhy dalších poplatků, které považují za absurdní.

K již dříve nominovaným poplatkům za předčasně splacený úvěr, poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat, poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou, poplatek za vložení variabilního symbolu do příkazu k úhradě, poplatek za neuskutečnění platby, poplatek za účetní položku, poplatek za tisk na papír (výpis z účtu) a poplatek za vedení platební karty tak přibylo dalších sedm. Jde o poplatek za zřízení smlouvy o stavebním spoření, poplatek za vedení hypotečního účtu, poplatek za zrušení či změnu trvalého příkazu přes internetové bankovnictví, poplatek za vedení kontokorentu i v době nečerpání služby, poplatek za výběr na přepážce z vlastního účtu, výše poplatku za příchozí platbu ze zahraničí a výše poplatku za vklad na účet na přepážce třetí osobou.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita