Kooperativa: Sníh zlobí především řidiče

01.12.2010 | , Kooperativa
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


30.11.2010 Sněhová nadílka, která Českou republiku pokryla v posledních dnech, způsobila problémy především řidičům vozidel.

Celkem Kooperativa v pondělí evidovala přes 1300 škod, které klientům vznikly na jejich vozidlech. Běžně přitom klienti Kooperativy hlásí téměř 700 škod denně, jednalo se tedy o cca padesátiprocentní nárůst.

Nejhorší bylo pondělní dopoledne, kdy jsme zaznamenali největší nápor hlášených škod. V průběhu dnešního dne se situace stabilizovala, počet nahlášených škod jen mírně přesáhl běžný průměr.

Dnes evidujeme 330 škod z havarijního pojištění a 420 škod z povinného ručení. Většinou se jedná o menší škody, kdy byly při nehodách poškozeny pouze „plechy“, s průměrnou částkou v desítkách tisíc Kč. Nejčastější příčinou nehod je nezvládnutí řízení na kluzké vozovce a nedobrždění za vpředu jedoucím vozidlem.

Podobné je to každý rok s příchodem prvního sněhu. Než si řidiči zvyknou, že musí podstatně více předvídat a počítat s delší brzdnou dráhou, dochází k razantnímu nárůstu nehod. A bohužel i letos jsme zaznamenali několik hazardérů, kteří v tomto počasí havarovali na letních pneumatikách.

Další sněhovou nadílku očekáváme ve druhé polovině tohoto týdne. Předpokládáme ale, že řidiči na tuto situaci budou již lépe připraveni a k podobnému nárůstu škod jako v pondělí nedojde.

Autor článku

Tiskovka