Češi v létě nejraději jezdili na Šumavu

25.11.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Nejoblíbenějším tuzemským turistickým regionem Čechů byla letos Šumava. V létě 2010 dokázala ze všech krajů přilákat nejvíc návštěvníků, kteří přijeli ze vzdálenosti větší než 100 kilometrů. Na druhém místě jsou Krkonoše, Podkrkonoší a západočeské lázně. Vyplývá to z dnes zveřejněných výsledků průzkumu domácího cestovního ruchu společnosti Ipsos Tambor a agentury CzechTourism.

Na Šumavu přijelo v létě ze vzdálenosti nad 100 kilometrů 74 procent návštěvníků z Česka. Do Krkonoš a dalších regionů na druhém místě to bylo 59 procent. Do Prahy přijelo ze vzdálenosti nad 100 kilometrů 43 procent oslovených návštěvníků z Česka. Celkem ze vzdálenosti nad 100 kilometrů přicestovalo letos v létě 42 procent dotázaných, což je téměř dvojnásobek cestování na takovou vzdálenost v zimě.

"Typickým dopravním prostředkem zůstává automobil," řekl na dnešní tiskové konferenci Michal Straka z Ipsos Tambor. Letos v létě cestovalo na výlet vozem 72 procent návštěvníků tuzemských regionů.

Výzkum mapuje návštěvnost v jednotlivých turistických oblastech v Česku. Zaměřuje se například na zjištění skladby návštěvníků, způsob trávení volného času, jejich spokojenost s kvalitou poskytovaných služeb nebo vybavením regionu.

Projekt monitoringu cestovního ruchu se uskutečňuje od roku 2010 do roku 2014 vždy v letním a zimním období na vzorku zhruba 50.000 respondentů ročně.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT