Bankou roku se opět stala Česká spořitelna, pojišťovnou Kooperativa

10.11.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Bankou roku se v hlasování odborníků letos opět stala Česká spořitelna před Komerční bankou a Raiffeisenbank. Také hodnocení pojišťoven vyhrála stejně jako loni Kooperativa. Bankéřem roku porota zvolila generálního ředitele GE Money Bank Petera Herberta. Výsledky letošního ročníku soutěže Fincentrum Banka roku dnes vyhlásili organizátoři.

Česká spořitelna obhájila vítězství také v kategorii "nejdůvěryhodnější banka roku", a to před Komerční bankou a ČSOB. O pořadí v této kategorii rozhoduje průzkum agentury STEM/MARK mezi veřejností. Nejdynamičtější bankou se stala Raiffeisenbank.

Mezi stavebními spořitelnami zvítězila již pošesté v řadě Modrá pyramida stavební spořitelna. V kategorii Penzijní fond roku obhájil loňské vítězství Allianz penzijní fond.

Novinkou letošního ročníku soutěže je kategorie Banka bez bariér 2010, ve které hlasovali přímo handicapovaní klienti šesti největších bank. V prvním ročníku vyhrála Česká spořitelna před GE Money Bank, na třetím místě skončila Raiffeisenbank.

Nově se letos hlasovalo také o pojišťováka roku, kterým se stal Petr Zapletal z Pojišťovny České spořitelny. Stejně jako v kategorii o nejlepšího bankéře ho volí sami nejvyšší představitelé pojišťoven nominovaných v kategorii Pojišťovna roku.

Soutěž Fincentra se snaží upozornit na finanční instituce působící v ČR a jejich služby a produkty. V minulosti se soutěž jmenovala MasterCard Banka roku. Základním kritériem hodnocení je zaměření na drobnou klientelu.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita