Čtvrtletní zisk Microsoftu překonal odhady a vzrostl o 51 %

29.10.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Čistý zisk přední světové softwarové společnosti Microsoft v prvním čtvrtletí jejího finančního roku díky silnému prodeji vlajkových produktů Windows a Office vzrostl v meziročním srovnání o 51 procent na 5,4 miliardy dolarů (asi 96 miliard Kč). Výsledky, které firma zveřejnila ve čtvrtek po uzavření burz, překonaly očekáváni trhu a odvrátily obavy z hrozby, kterou by pro Microsoft mohl představovat nový produkt iPad od konkurenční firmy Apple.

Tržby společnosti vzrostly o 25 procent na 16,2 miliardy dolarů a zisk na akcii se zvýšil o 22 centů na 62 centů. Analytici podle agentury Reuters čekali zisk v průměru 55 centů na akcii a tržby 15,8 miliardy dolarů. Akcie Microsoftu po zprávě vzrostly o tři procenta.

Operačního programu pro osobní počítače Windows 7 za poslední rok Microsoft prodal rekordních 240 milionů kopií a dobrý start měla i nová verze balíku kancelářských programů Office, kterou firma uvedla na trh na jaře. Windows a Office se na čtvrtletních tržbách firmy podílely více než 60 procenty a na zisku více než 80 procenty.

Autor článku

Firemni aktualita