Stovky miliónů korun na podporu mladých technologických firem

27.10.2010 | , Credo Ventures
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


27.10.2010 Česká společnost Credo Ventures, kterou inicioval zkušený investor a facilitátor technologické startupové scény Ondřej Bartoš, dnes oznámila spuštění svého venture kapitálového fondu Credo Stage 1, zaměřeného na investice do mladých společností ve Střední Evropě, s důrazem na Českou republiku a Slovensko, zejména v oblasti Internetu, informačních technologií a zdravotnictví. Fond, jehož cílová velikost je půl miliardy Kč, pro své aktivity k dnešnímu dni shromáždil 270 milionů Kč.

Prostředky pro investice získal fond od individuálních investorů, zejména tuzemských, nicméně mezi investory najdeme také jednotlivce ze Spojených států amerických a Západní Evropy. „Jsme poctěni a potěšeni z toho, že se k nám rozhodla připojit celá řada respektovaných a zkušených osobností, v našem snažení o nalezení příštího AVASTu nebo Systinetu,“ řekl nám k tomu dnes Bartoš. Investory do fondu se stali např. zakladatelé AVAST! Eduard Kučera a Pavel Baudiš, zakladatel LINETu Zbyněk Frolík, vedoucí parter právní kanceláře HAVEL & HOLÁSEK Jaroslav Havel, zakladatel a chairman Elephant Orchestra Jan Barta, šéf jediné firmy obchodované na americké technologické burze NASDAQ se sídlem v Praze KIT Digital Kaleil Isaza Tuzman nebo zakladatelé společnosti RSJ Algorithmics Trading Karel Janeček a Libor Winkler. Credo Ventures jako generální partner do fondu také investuje.

“Credo Ventures se od svého založení v loňském roce zabývá cíleným navazováním mezinárodních kontaktů a partnerství, prvním konkrétním výstupem je ustavení našeho Advisory Boardu, kterému předsedá uznávaná investorka a technologická expertka Esther Dyson,“ informuje partner Credo Ventures Tomáš Orlík. V poradním sboru je dále Stuart Chapman, Partner britské venture kapitálové firmy DFJ Esprit, která v minulosti investovala např. do firem LoveFilm.com, Buy.at nebo KVS.

Fond zahájí své působení v listopadu a kromě poskytování peněz mladým firmám se plánuje stát užitečným partnerem, který bude mladé firmy podporovat na jejich cestě za úspěchem. “Velmi se těšíme na spolupráci s těmi nejlepšími technologickými firmami a podnikateli v České republice a ve Střední Evropě, naším cílem je opravdu najít ty nejlepší, nejinovativnější a nejzapálenější – a těm pomoci.“ uzavírá třetí z partnerů firmy Jan Habermann.

Autor článku

Tiskovka