Prvních šest potravinářských výrobků získalo značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje

22.10.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Využívat ji mohou například výrobci štramberských uší nebo nošovického kysaného zelí. Moravskoslezský kraj chce tímto oceněním podpořit regionální výrobce. ČTK o tom informovala mluvčí krajského úřadu Šárka Vlčková.

Jejich výrobek musí být vyroben v regionu z tradičních surovin, přičemž podíl tuzemských surovin musí tvořit minimálně 70 procent. Značku získaly firmy na čtyři roky. Patří mezi ně společnost Ekomilk s měkkým tvarohem, Moravan s pečeným kolenem, Vitaminátor se 100procentní přírodní šťávou, Beskyd Fryčovice s kakaovými kuličkami, Ladislav Hezký se štramberskýma ušima a ZDV Nošovice s nošovickým kysaným zelím.

O přidělení značky rozhodla odborná komise. "Zjišťovali jsme, jaká je vůně výrobků, jejich vzhled, chuť, ale i technologické parametry nebo úroveň obalu. Velký důraz jsme kladli také na vazbu daného výrobku k našemu kraji," uvedl předseda komise Tomáš Kotyza.

Do soutěže firmy přihlásily 64 výrobků. Produkty mohly přihlásit v kategoriích mléko a mléčné výrobky, pekařské a cukrářské výrobky, masné výrobky, alkoholické a nealkoholické nápoje, ovoce a zelenina, a ostatní výrobky. Vybrané potraviny nyní bude kraj prezentovat například na ochutnávkových akcích.

Zpráva převzata z www.foodnet.cz.

Autor článku

Firemni aktualita