Zisk majitelky televize Prima, MGM, ve třetím čtvrtletí výrazně vzrostl

21.10.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Tržby Primy díky rekordní sledovanosti rovněž vzrostly, kvůli vyšším nákladům na programové investice se však zvýšila i provozní ztráta českých aktivit, sdělila včera MTG.

Zisk švédské společnosti Modern Times Group (MTG), která je majitelkou české televize Prima, se ve třetím čtvrtletí proti stejnému období loňského roku výrazně zvýšil a její tržby dosáhly rekordních hodnot. Tržby Primy díky rekordní sledovanosti rovněž vzrostly, kvůli vyšším nákladům na programové investice se však zvýšila i provozní ztráta českých aktivit, sdělila včera MTG.

Tržby televizních stanic Prima a Prima Cool vzrostly meziročně díky pokračujícímu získávání podílu na reklamních příjmech o sedm procent na 168 milionů SEK (přes 443 milionů Kč). Sledovanost se v klíčové skupině od 15 do 54 let za čtvrtletí zvýšila na 25,9 procenta ze 22,3 procenta ve druhém čtvrtletí a z 22,6 procenta v loňském třetím čtvrtletí. MTG to připisuje úspěšnému nástupu podzimního programového schématu s několika domácími pořady s vysokou sledovaností. Roli sehrál i meziroční vliv vysílání Primy Cool, které začalo loni v dubnu.

Čtvrtletní provozní náklady českých televizí se však s ohledem na investice do nového programového schématu zvýšily na 179 milionů SEK, a provozní ztráta tak vzrostla na 11 milionů z šesti milionů švédských korun o rok dříve. Za první tři čtvrtletí roku ale vykazuje Prima provozní zisk 17 milionů SEK.

Autor článku

Firemni aktualita