CzechInvest a MPO chtějí více podpořit start-upy

18.10.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Česká republika by měla více využívat strukturální fondy k podpoře malých a středních firem i start-upů. Pomoci tomu má zkvalitnění služeb českých podnikatelských inkubátorů po vzoru zavedených institucí ve světě - třeba Plug and Play Tech Center, kde má agentura CzechInvest Český technologický akcelerátor (CzechAccelerator).

Právě s Plug and Play nyní vyjednává ČVUT o vytvoření franšízy v rámci připravovaného Centra excelence - Českého institutu informatiky a kybernetiky v pražských Dejvicích. O budoucnosti podpory inovativních start-upů v České republice debatovali zástupci agentury CzechInvest a Ministerstva průmyslu a obchodu ČR na setkání s účastníky projektu CzechAccelerator.

Od dubna letošního roku pomáhá CzechAccelerator českým start-upům získat strategické partnery pro další podnikání. CzechInvest v rámci tohoto projektu, který je zatím ve své pilotní verzi, nabízí tříměsíční bezplatný pronájem kancelářských prostor v podnikatelském inkubátoru Plug and Play Tech Center v Silicon Valley, školení a mentoring před odjezdem i v průběhu pobytu v Kalifornii. „CzechAccelerator je významným nástrojem podpory inovativních českých firem, které chtějí prorazit na americký trh. Věřím, že spolu s ministerstvem průmyslu a obchodu najdeme způsob, jak program provozovat i po roce 2010, kdy skončí jeho pilotní verze,“ říká Miroslav Křížek, generální ředitel agentury CzechInvest.

Zpráva převzata z CzechInvest.

Autor článku

Firemni aktualita