Prezident HK ČR Petr Kužel bude jednat o spolupráci s řemeslnou komorou v Německu

15.10.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Na pozvání prezidenta Řemeslné komory v Chemnitz (Kamenici) v Dolním Sasku, navštíví prezident HK ČR Petr Kužel a předseda KHK Ústeckého kraje Rudolf Jung 18. října 2010 Chemnitz. Jednání budou zaměřena na posouzení možností spolupráce HK ČR s řemeslnými komorami v Německu.

V Německu nejsou řemeslné podniky a OSVČ členy Průmyslové a obchodní komory, ale mají samostatné řemeslné komory s povinným členstvím. V celém Německu jich je 53 a jejich členové zaměstnávají téměř 5 milionů lidí. Komory ročně vyškolí 480 tisíc učňů. Právě oblast učňovského a odborného vzdělávání by mohla být hlavním předmětem vzájemné spolupráce. Proto delegace HK ČR navštíví kromě sídla komory též Vzdělávací a technologické centrum města Chemnitz, kde se seznámí se systémem vzdělávání řemeslných profesí zajišťovaným komorou.

Přeshraniční spolupráce mezi hospodářskými komorami ČR v ústeckém, karlovarském a libereckém kraji s jejich německými partnery a to jak průmyslovými a obchodními komorami, tak i řemeslnými komorami se v posledních letech úspěšně rozvíjí i za podpory evropských fondů, z nichž je možné financovat řadu společných projektů a aktivit. Tyto styky jednoznačně přispívají k rozšíření vzájemné obchodní a výrobní spolupráce podnikatelských subjektů obou zemí.

Zpráva převzata z Hospodářské komory ČR.

Autor článku

Firemni aktualita