EK představila projekt Inovační unie

08.10.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Evropská unie představila 6. října projekt Inovační unie, který by měl zavést strategický přístup k inovacím na té nejvyšší politické úrovni. Evropská komise je toho názoru, že tento projekt bude klíčem k dosažení cílů strategie Evropa 2020 pro inteligentní, udržitelnou a solidární ekonomiku.

Hlavním cílem je vyřešit a vylepšit podmínky přístupu k financím v oblastech výzkumu a inovací v Evropě tak, aby se zajistilo, že nové inovativní nápady se transformují do výrobků a služeb. To by pak mělo vést k vytváření nárůstu pracovních míst. Studie, kterou si Komise nechala vypracovat, ukazuje, že pokud dojde k navýšení investic do výzkumu a vývoje na 3 procenta HDP EU, povede to k vytvoření celkem 3,7 milionů pracovních míst a k ročnímu nárůstu HDP o 795 miliard Euro do roku 2025.

Komise chce také docílit většího zájmu občanů v oblastech energetické bezpečnosti, zajišťování potravin nebo stárnutí obyvatelstva. Snazší přístup na trh a odstranění překážek by pak měly poskytnout zásahy veřejného sektoru do sektoru soukromého. Více o samotném projektu k nalezení http://ec.europa.eu/research/innovation-union/index_en.cfm?pg=press.

Zpráva převzata z CEBRE.

Autor článku

Firemni aktualita