Cestujte bez obav s direct pojišťovnou

06.10.2010 | , Direct pojišťovna
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


6.10. 2010 DIRECT Pojišťovna výrazně rozšiřuje svou produktovou nabídku. Kromě pojištění motorových vozidel a pojištění majetku nově nabízí i unikátní cestovní pojištění. Před začátkem sezóny zimních dovolených umožňuje klientům zvolit si jeden z výhodných balíčků cestovního pojištění: MINI, OPTI nebo MAXI.

„Pokud dojde v době, kdy je klient chráněn cestovním pojištěním od DIRECTu k pojistné události na jeho pojištěném majetku, uhradí DIRECT Pojišťovna za klienta škodu do výše spoluúčasti na majetkovém pojištění,“ říká Ján Čarný, generální ředitel DIRECT Pojišťovny a dodává: „Nezáleží přitom, zda má klient majetek pojištěn u DIRECTu či někde jinde.“

Cestovní pojištění DIRECT Pojišťovny poskytuje ochranu cestujícím v případě tuzemské i zahraniční dovolené. Klienti si mohou vybrat ze tří balíčků MINI, OPTI nebo MAXI takové pojistné krytí, které nejvíce odpovídá jejich potřebám. DIRECT nabízí také široký rozsah připojištění, jako např. úrazové pojištění, pojištění zavazadel, pojištění odpovědnosti za škodu či nadstandardní asistenční služby.

Zcela unikátní produkt, který dává DIRECT Pojišťovna klientům k cestovnímu pojištění zdarma, se jmenuje Cestování bez obav.

Limit plnění (5 000 nebo 10 000 Kč) je v případě produktu „Cestování bez obav“ souhrnným limitem pro všechny pojistné události, ke kterým dojde během trvání cestovního pojištění a závisí na zvoleném balíčku.

Příklad:

Pan Novák odjel s rodinou na dovolenou do Chorvatska. Během dovolené mu vichřice, která udeřila v místě jeho trvalého bydliště, poničila střechu. Pan Novák má střechu pojištěnou u pojišťovny XY a ta mu vyplatí pojistné plnění snížené o sjednanou spoluúčast ve výši 10 000 Kč. Díky produktu „Cestování bez obav“ však pan Novák dostane peníze za spoluúčast zpátky. Spoluúčast ve výši 10 000 Kč mu tedy zaplatí DIRECT Pojišťovna.

Další výhody cestovního pojištění DIRECT Pojišťovny

DIRECT Pojišťovna hradí také náklady na záchranné a pátrací akce, a to až do limitu 300 000 Kč. Součástí pojistné ochrany je samozřejmě pojištění pro případ hospitalizace a lékařského ošetření v souvislosti s úrazem nebo akutním onemocněním, repatriace a pojištění nákladů na přivolání opatrovníka. K cestovnímu pojištění klient získává kvalitní asistenční služby, a to 24 hodin denně v českém jazyce.

Samozřejmostí je také automatické a bezplatné prodloužení pojištění léčebných výloh, pokud vzhledem k zásahu vyšší moci není možné odcestovat ze zahraničí v plánovaném termínu. Pojištění kryje do limitu 1 000 000 Kč také škody na životě nebo na zdraví vzniklé v souvislosti s teroristickým činem.

Cestovní pojištění DIRECT Pojišťovny lze jednoduše sjednat telefonicky nebo na internetových stránkách www.direct.cz. Podrobné parametry viz příloha k tiskové zprávě.

6 Z 10 ČECHŮ SE NA ZIMNÍ DOVOLENÉ OBÁVÁ VÁŽNÉHO ZRANĚNÍ

Čtvrtina Čechů se dle exkluzivního průzkumu DIRECT Pojišťovny letos chystá na zimní dovolenou. Většina z nich ji plánuje strávit na horách v Česku, do zahraničí se pak chystá 37 % oslovených. Devět z deseti respondentů vyráží na zimní dovolenou svým automobilem.

V souvislosti se zimní dovolenou mají Češi nejčastěji obavy z vážných zranění (58 %), dopravní nehody (52 %) nebo nepříznivého počasí (51 %). Třetina oslovených se v minulosti musela během zimní dovolené potýkat s nemocí (22 %) nebo vážným zraněním (13 %). Při cestě do zahraničí si 82 % Čechů plánuje sjednat cestovní pojištění.

Průzkum pro DIRECT Pojišťovnu realizovala společnost TNS AISA. Dotazování proběhlo na reprezentativním vzorku 500 respondentů z celé České republiky.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT