Hledá se investor a podnikatelská nemovitost roku

05.10.2010 | , CzechInvest
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


5.10.2010 Desáté výročí letos oslaví tradiční soutěže Investor roku a Podnikatelská nemovitost roku pořádané agenturou CzechInvest a Sdružením pro zahraniční investice - AFI. Jména nejvýznamnějších investorů a podnikatelských nemovitostí CzechInvest vyhlásí 26. října 2010 v Anežském klášteře na pražském vltavském nábřeží.

Pro letošní rok se totiž Investor roku spojil s Podnikatelskou nemovitostí roku. Záštitu nad jubilejním ročníkem ocenění převzal ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. Generálním partnerem akce je společnost ČEZ, partnerem akce Československá obchodní banka. Akci podpořila rovněž Národní galerie, Zátiší Catering a agentura Quix. Mediálními partnery jsou časopis Euro, deník E15, časopis Strategie a televize Z1.

„Letošní ocenění si rozeberou ty společnosti, které se pro Českou republiku rozhodly v době hospodářské krize,“ říká ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. „Recese vedla investory k větší obezřetnosti, přesto se – na základě racionálních argumentů a vhodných podmínek – podařilo v loňském roce do České republiky nalákat investice za téměř 17 miliard korun, což znamená zaměstnání pro bezmála 6 000 lidí. Oceněné firmy jsou mezi nimi.“

„Jubilejní desátý ročník rozdá ceny celkem v devíti kategoriích. Hlavní slovo při výběru oceněných bude mít hlavně technologická náročnost investic ale i to, jak který projekt prospěl svému okolí – třeba vytvořením nových pracovních míst,“ vysvětluje pravidla ocenění Miroslav Křížek, generální ředitel agentury CzechInvest.

„Pro členy Společnosti pro zahraniční investice - AFI, kterými jsou vesměs renomované mezinárodní a české poradenské společnosti, je podpora a pomoc investorům v Česku denním chlebem. Čím dál více vidíme projekty s přidanou hodnotou, zvyšující konkurenceschopnost ČR, jako klíč k dalšímu úspěchu naší země – proto jsem opravdu potěšen, že takových projektů i přes krizi přibývá a celou řadu jich vidíme i v této soutěži,“ dodal Kamil Blažek, předseda Sdružení pro zahraniční investice – AFI.

Investoři a developeři si odnesou ocenění v těchto kategoriích:

  • Investor roku – Zpracovatelský průmysl
  • Investor roku - Největší inovační potenciál
  • Investor roku – IT a strategické služby
  • Investor roku – Subdodavatel roku
  • Podnikatelská nemovitost roku – Zóna roku
  • Podnikatelská nemovitost roku – Brownfield roku
  • Podnikatelská nemovitost roku – High-tech nemovitost roku
  • Podnikatelská nemovitost roku – Manažer roku
  • Osobnost: Zvláštní ocenění Sdružení pro zahraniční investice - AFI za přínos k rozvoji podnikatelského prostředí v ČR

Investor roku a Podnikatelská nemovitost roku jsou tradiční odborné soutěže vyhlašovaná každoročně Agenturou pro podporu podnikání a investic CzechInvest společně se Sdružením pro zahraniční investice – AFI. Soutěžní investiční projekty posuzuje meziresortní komise složená ze zástupců ministerstva průmyslu a obchodu, ministerstva financí, ministerstva práce a sociálních věcí, agentury CzechInvest a Sdružení pro zahraniční investice – AFI.

Autor článku

Tiskovka