Sporná 5. výzva ROP je přehodnocena

30.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Sporná pátá výzva dotačního programu ROP pro Jihočeský a Plzeňský kraj, kterou se zabývá policie, bude dnes přehodnocena. Přezkoumáno bude všech 670 žádostí. V polovině října schválí výbor regionální rady NUTS II Jihozápad vítězné projekty. První smlouvy s úspěšnými žadateli podepíši hned po 15. říjnu, uvedl náměstek plzeňského hejtmana a šéf regionální rady Ivo Grüner (ČSSD).

Některé akce se tak rozběhnou v listopadu, téměř rok po schválení původních 177 vítězných projektů páté výzvy, v níž se mezi oba kraje rozdělí 3,75 miliardy korun.

Přebodování další sporné šestá výzvy ROP se podle Ivo Grünera stihne do konce října. Po ní bude bodována 11. výzva. "Problém máme ještě s druhou a třetí výzvou, kde policie šetří některé projekty a je tam zastaveno financování, což je nyní největší problém ROP," dodal. Stavby jsou přitom téměř hotové, ale obce nemají peníze proplacené. Problémy mají hlavně malé vesnice a neziskové organizace, protože sice akci dokončily, ale vzaly si úvěr a teď platí úroky až statisíce korun měsíčně.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita