DIRECT Pojišťovna zaznamenává velký zájem o novou službu AutoHELP

23.09.2010 | , Direct pojišťovna
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


23.9. 2010 Od 13. září 2010, kdy DIRECT Pojišťovna uvedla na trh revoluční novinku AutoHelp, je o tuto službu velký zájem. U téměř 90 % zájemců přispěla k jejich rozhodnutí uzavřít autopojištění u DIRECT Pojišťovny. Klienti pozitivně hodnotí pomoc, kterou jim DIRECT Pojišťovna zdarma nabízí v případě dopravní nehody zaviněné jiným řidičem. Z průzkumu DIRECT Pojišťovny vyplývá, že více než polovina Čechů byla někdy svědkem nebo přímým účastníkem dopravní nehody.

„V rámci naší zákaznické linky každý den odpovídáme na množství dotazů k nové službě AutoHELP. Lidé se nejčastěji ptají na podmínky sjednání a princip fungování služby. Zájem ze strany klientů předčil naše očekávání,“ říká Gabriela Samková, manažerka call centra DIRECT Pojišťovny.

Podle průzkumu měla zkušenost s dopravní nehodou vliv na další chování při řízení auta u celkem 61 % řidičů. Účastníky či svědky dopravních nehod jsou častěji muži (57 % mužů oproti 49 % žen). Dopady na psychiku jsou však u žen výrazně větší - zkušenost s dopravní nehodou změnila chování při řízení automobilu u 70 % žen a 56 % mužů.

„Lidé po zkušenosti s dopravní nehodou mění své chování. Průzkum DIRECT Pojišťovny ukázal, že tato událost ovlivnila šest z deseti řidičů, kteří byli účastníky nebo svědky havárie. Nejen samotná nehoda je však stresující, také její vyřizování je často psychicky i administrativně náročné. Věříme, že prostřednictvím nové služby AutoHELP alespoň trochu pomůžeme našim klientům následky nehody zmírnit,“ říká Tomáš Zavoral, tiskový mluvčí DIRECT Pojišťovny.

AutoHELP: revoluční novinka v oblasti likvidace pojistných událostí

DIRECT Pojišťovna uvedla 13. září 2010 na tuzemský trh pojištění motorových vozidel převratnou novinku. Ke svému povinnému ručení pro automobily od tohoto dne přidává klientům zdarma službu AutoHELP. Je-li motorista s uzavřeným povinným ručením u DIRECTu účastníkem dopravní nehody, kterou nezavinil, nemusí se již díky unikátní službě AutoHELP obracet na pojišťovnu viníka, ale vše za něj vyřídí DIRECT Pojišťovna. Ta škodu zlikviduje, vyplatí mu pojistné plnění a poté sama kontaktuje pojišťovnu viníka nehody.

Služba AutoHELP se vztahuje na poškození automobilu při dopravní nehodě, kdy je znám viník nehody. Ten musí být prokázán policejním protokolem nebo podepsaným prohlášením o zavinění, které klienti DIRECT Pojišťovny dostávají spolu se záznamem o dopravní nehodě při sjednání pojištění. AutoHELP pomůže u nehod, které se staly na území České republiky. Pomůže i tam, kde je viníkem řidič vozidla se zahraniční poznávací značkou nebo řidič jedoucí v nepojištěném automobilu.

Službu AutoHELP nabízí DIRECT Pojišťovna zdarma k povinnému ručení a získávají ji automaticky všichni noví klienti. Stávající klienti DIRECTu si službu AutoHELP mohou aktivovat při obnově smlouvy.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT