Levné zimní pneumatiky z Číny mohou být nebezpečné

23.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Některé levné zimní pneumatiky vyrobené v Číně, které jsou k dostání na tuzemském trhu, mají špatné jízdní vlastnosti a mohou být například při jízdě na mokré vozovce nebezpečné. Vyplývá to ze zkoušek zimních pneumatik, jejichž výsledky zveřejní v říjnovém vydání spotřebitelský časopis Test. Z 28 testovaných sad zimních pneumatik získalo dobré hodnocení pouze pět.

Nejhorší hodnocení získaly čínské zimní pneumatiky Westlake SW 601 Snowmaster a Interstate Winter IWT-2. "Jejich ceny mohou být lákavé, ale v tomto případě radíme nešetřit na nesprávném místě. Oba modely dosahují katastrofálních výsledků zejména na mokré vozovce, kdy se vozidla dala jen stěží ovládat," uvedl redaktor časopisu Test Václav Beneš.

Nejlépe hodnocená pneumatika rozměru 225/45 R17, model Michelin Alpin A4, podle Beneše odvádí dobré výkony a pomalu se opotřebovává. "Odpovídá tomu ale i cena, kdy přezutí auta přijde na téměř 19.000 korun," podotkl Beneš. Z menšího rozměru 185/65 R15 je vhodné do městského provozu obout pneumatiku Dunlop SP Winter Sport 3D, která podle Beneše sice neoplývá skvělými vlastnostmi na náledí, ovšem v případě mokré i suché vozovky prokazuje dobré výsledky.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita