Evropská komise zveřejnila výsledky kontroly prodejců elektroniky

20.09.2010 | , Česká obchodní inspekce
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


17.9. 2010 Evropský komisař pro zdraví a spotřebitelskou politiku John Dalli dnes na tiskové konferenci v Bruselu představil výsledky kontroly on-line prodejců elektroniky.

Cílem těchto kontrol je zajistit jednotné dodržování právních předpisů EU v členských státech EU, v Norsku a na Islandu, zejména pokud jde o náležité informování o ceně zboží, délce záruční doby, možnosti odstoupení od smlouvy do 14 dnů a také přesnou identifikaci prodávajícího.

Kontroly v České republice prováděla Česká obchodní inspekce. Prověřeno bylo celkem deset internetových obchodů nabízejících elektroniku a u většiny z nich nebyly zjištěny žádné podstatné závady. Pouze u dvou e-shopů byly zaznamenány určité nedostatky; v prvém případě to byla nepřesná identifikace prodávajícího a ve druhém nesprávná informace o podmínkách reklamace a uvedení nepravdivého údaje.

Evropský komisař také informoval o prvních výsledcích letošní kontrolní akce, která je zaměřena na on-line prodej lístků na sportovní a kulturní akce.

Bližší informace jsou k dispozici na internetových stránkách Evropské komise (v angličtině) http://ec.europa.eu/dgs/health_consumer/index_en.htm http://ec.europa.eu/consumers/enforcement/sweeps_en.htm

Autor článku

Tiskovka