Jižní část pražského okruhu je oficiálně otevřená

20.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Prezident Václav Klaus dnes v 09:15 uvedl oficiálně do provozu novou jihozápadní část pražského okruhu mezi plzeňskou dálnicí D5 a brněnskou D1. Úsek dlouhý 23 kilometrů, jehož výstavba vyšla stát na více než 18 miliard korun bez DPH, budou moci běžní řidiči poprvé projet v odpoledních hodinách. Nová část okruhu definitivně propojuje dálniční tahy ze západu na východ republiky.

"Všichni jsme tuto stavbu potřebovali. Je dobře, že je dokončená, že ji pan ministr (dopravy Vít Bárta) nestačil zarazit, stihlo se to tak tak," uvedl Klaus v narážce na Bártovy snahy snížit ceny dálnic. Podle prezidenta je dobře, že se nyní bude brát větší ohled na náklady. Klaus jako jediný z řečníků poděkoval lidem, kteří dálnici budovali.

Prezidentův předřečník Bárta optimismem nesršel. Připomněl, že v posledních hodinách musel řešit, zda otevření stavby vůbec povolit. V mostech se totiž objevily netěsnící spáry. Po poradě s odborníky nakonec dal s otevřením souhlas, ministerstvo dopravy ale nyní čeká na kontrolní zprávu, na které pracuje technická univerzita v Innsbrucku.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita