ArcelorMittal Ostrava se připravuje na změnu generace ocelářů

20.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Největší tuzemská hutní společnost ArcelorMittal Ostrava si chce připravit vlastní generaci ocelářů. Do konce září kvůli tomu přijme do speciálního programu 25 čerstvých absolventů vysokých a středních škol. Stanou se prvními zaměstnanci firmy, kteří projdou dlouhodobým tréninkem. Díky němu najdou uplatnění napříč společností. ČTK to sdělili zástupci firmy.

V příštích čtyřech letech odejde z ostravských hutí do důchodu více než 110 zaměstnanců. Firma si kvůli tomu proto na toto období zpracovala výhled požadavků na odborníky. Bude potřebovat zejména absolventy oborů Fakulty metalurgie a materiálového inženýrství a Fakulty strojní. Ale příležitost dostanou i absolventi středních škol s maturitou ze studijních oborů hutník, mechanik seřizovač, mechanik elektrotechnik nebo mechanik strojních zařízení.

Jedná se o roční adaptační program pro čerstvé absolventy vysokých a středních škol. V něm jsou absolventi škol zařazeni na konkrétní pracovní pozici. "Souběžně se ale mohou seznámit s dalšími pracovišti formou krátkých stáží a stínováním vedoucích pracovníků v rámci závodu i firmy," popsala Kateřina Kovářová z oddělení vzdělávání a rozvoje, která má projekt na starosti. Nová generace ocelářů také absolvuje kurzy komunikačních dovedností, týmové práce a angličtiny.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita