EK zjistila nesrovnalosti na polovině webů s prodejem vstupenek

17.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Evropská komise při kontrole internetových serverů s prodejem vstupenek na kulturní a sportovní akce zjistila nesrovnalosti ve víc než polovině případů. Pochybnosti nad dodržováním unijních norem teď má prověřit další vyšetřování, oznámila komise na své internetové stránce.

V České republice bylo prozkoumáno 11 webů, přičemž u třech z nich se objevily nějaké možné potíže, na Slovensku se tak stalo v pěti z deseti případů. Jména internetových serverů Evropská komise neuvedla.

Experti kontrolovali třeba to, jestli weby v nabídkách správně informují o cenách vstupenek, zda do nich započítávají daně. Zkoumali i to, jak jsou zákazníci informováni o podmínkách koupě a dodání lístků a jestli jsou dostupné informace o prodejci. Většina pochybení spočívala v tom, že servery nesprávně uváděly informace o ceně nebo uváděly nepřípustné obchodní podmínky.

Výsledky dalších šetření by komise chtěla mít do poloviny příštího roku. Výše a rozsah případných sankcí jsou v kompetenci členských zemí, které jsou do kontrol zapojeny.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita