Obchodník s cennými papíry CYRRUS rozjel franchisingový koncept

16.09.2010 | , Cyrrus
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


16.9. 2010 Obchodník s cennými papíry CYRRUS, a.s., se pro svou pokračující expanzi v České republice rozhodl využít stále populárnějšího konceptu franchisingu. Zájemci mohou od září využít know - how zavedeného burzovního obchodníka a otevřít vlastní pobočku brokerské firmy. CYRRUS takto plánuje rozšířit svá obchodní místa do všech okresních měst České republiky.

Největší mimopražský obchodník s cennými papíry CYRRUS se rozhodl vtrhnout naplno do regionů. Brokerská společnost s centrálou v Brně, pobočkou v Praze a aktivitami v Polsku, se nyní zaměří na větší města, ve kterých hodlá otevírat adekvátně velké pobočky. Primárním cílem je získat užší kontakt s klienty v místech, která CYRRUS zatím oslovoval jen výukovým seminářem o kapitálovém trhu. Franchising umožní společnosti rozšiřovat svou síť při minimalizovaných nákladech a těžit tak dodatečné výnosy z rozsahu i na centrále. V souvislosti s rozšiřováním aktivit posílil CYRRUS také oblast kontroly a právní oddělení.

„Žijeme v hektické době a na kapitálovém trhu nemůžete zůstat ani chvíli stát na místě, proto jsme se rozhodli pro expanzi nejen nepřímým prodejem, ale také konceptem franchisingu,“ říká k této inovaci ředitel CYRRUS, a.s., Jiří Loubal.

Některé banky o podobné formě expanze v ČR dlouho mluvily, ale stále nezačaly. „Inspirací pro nás byl zejména polský finanční trh, ve kterém franchisa hraje významnou roli. Předpokládám, že tento trend bude stejný i u nás a my jsme první vlaštovkou,“ prohlásil Jan Procházka, který je zodpovědný za rozvoj CYRRUS, a.s., a zároveň člen poradního sboru vlády NERV.

„Hned na úvod jsme si nastavili velice striktní pravidla výběru franchísantů a relativně vyšší cenu za užívání naší značky,“ říká Tomáš Krampera, šéf oddělení prodeje služeb CYRRUS, a.s., a spoluautor konceptu.

„Již v těchto dnech se u nás zaučuje první franchisant, který rozjíždí náš pilotní projekt. Vítr jej zavane s největší pravděpodobností do východních Čech,“ shrnuje Krampera.

Autor článku

Tiskovka