Uvolněna testovací verze nového prohlížeče Explorer

16.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Softwarová firma Microsoft včera celosvětově uvolnila pro veřejnost testovací beta verzi internetového prohlížeče Internet Explorer 9. Prohlížeč má být rychlejší a bezpečnější než jeho předchůdce. Při uvedení to včera oznámili zástupci české pobočky společnosti.

Dlouho očekávaný prohlížeč má prostřednictvím nových funkcí zastavit odliv uživatelů ke konkurenci. Podíl Exploreru na českém trhu se letos dostal pod 50 procent. Druhý Firefox má více než třetinu trhu. Třetí pozice patří Google Chrome. Explorer se v poslední době v Evropě propadá kvůli opatřením EU, která usnadnila přístup uživatelů ke konkurenčním prohlížečům.

"Díky akcelerované grafice a novým možnostem Exploreru 9 ve spojení se systémem Windows 7 přinášíme webovým vývojářům možnost doručit uživatelům prostřednictvím webu bohatší a interaktivnější obsah, než tomu bylo v minulosti. Tuto skutečnost ocení všichni, protože se ještě více zmenší rozdíl mezi programy nainstalovanými přímo na počítači a aplikacemi běžícími na internetu," uvedl manažer divize Windows Lukáš Křovák.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita