Do konce září byste měli podat žádost o vrácení DPH za rok 2009

14.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Přestože Evropská komise navrhla prodloužení termínu pro podání žádosti o vrácení daně z přidané hodnoty zaplacené v ceně zboží a služeb v jiných členských státech EU za rok 2009 o dalších šest měsíců (tj. do 31. 3. 2011), je podle současně platných předpisů stále konec zákonné lhůty pro podání žádostí o vrácení DPH z jiného členského státu za rok 2009 stanoven na 30. 9. 2010. Vzhledem k tomu, že nový návrh dosud neprošel schvalovacím procesem, doporučujeme, abyste na prodloužení lhůty nespoléhali a žádosti o vrácení DPH podali do konce září 2010.

Žádost lze podat pouze prostřednictvím elektronického portálu provozovaného Ministerstvem financí ČR, což je oproti minulosti, kdy bylo nutno podat žádost v listinné podobě přímo ve státě vracení daně, zásadní změna.

Upozorněte také případně své obchodní partnery (včetně společností ve skupině) na možnost vrácení daně z České republiky z plnění, která jste jim s českou DPH poskytli v roce 2009. Konečný zákonný termín pro podání žádosti je i v těchto případech do 30. 9. 2010.

Zpráva převzata z www.kodap.cz.

Autor článku

Firemni aktualita