Komerční banka a agentura CzechTrade společně podepsaly smlouvu o spolupráci na rok 2011

14.09.2010 | , CzechInvest
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


14.9. 2010 Komerční banka a vládní proexportní agentura CzechTrade uzavřely u příležitosti Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně smlouvu o vzájemné spolupráci na rok 2011. Smlouvu podepsali předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky Henri Bonnet, člen představenstva a náměstek generálního ředitele KB Jan Juchelka a generální ředitel agentury CzechTrade Ivan Jukl.

„Spolupráce Komerční banky s agenturou CzechTrade úspěšně pokračuje již osmým rokem. Zaměřujeme se zejména na organizaci celé řady vzdělávacích akcí, publikaci odborných článků a společnou podporu našich klientů na misích a veletrzích v zahraničí. Mezi exportéry jsou oblíbené naše společné exportní konference. Za dobu spolupráce jsme jich zorganizovali již devatenáct a přišly na ně dva a půl tisíce zástupců firem,“ uvedl Jaromír Chabr, ředitel divize financování obchodu a exportu KB. Nejbližší konference se bude konat 20. října v Brně na téma obchodování s Ruskou federací a Kazachstánem.

„V příštím roce se mohou čeští vývozci těšit na dvě velké celostátní exportní konference. První bude zaměřena na velmi atraktivní teritoria - Indii a Čínu. Tématem druhé konference budou evropské země - Německo a Francie, neboť zájem o tyto země byl v letošním roce obrovský. Plánujeme také tři regionální semináře orientované na další zajímavé trhy českých exportérů, tedy Bulharsko a Rumunsko, Rakousko a Polsko a v neposlední řadě na severní Afriku a Turecko,“ informoval Ivan Jukl, generální ředitel CzechTrade.

O tom, že tyto akce mají smysl, svědčí zájem exportérů a jejich aktivní účast na podobných setkáních.

Autor článku

Tiskovka