Ministr Kocourek zahájil strojírenský veletrh v Brně

14.09.2010 | , Ministerstvo průmyslu a obchodu
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


13.9. 2010 Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek dnes zahájil 52. mezinárodní strojírenský veletrh v Brně. Svoji několikadenní účast na tradiční strojírenské výstavě zahájil ministr Kocourek v pavilonu, v němž je umístěna oficiální expozice Rakouské republiky.

„Rakousko mělo v mezinárodních obchodních vztazích České republiky vždy velmi významné, doslova nezastupitelné místo," řekl ministr Kocourek při přestřižení pásky expozice v pavilonu V a dodal: „Není proto náhodou, že právě náš jižní soused je oficiálním partnerem letošního veletrhu - poté, co se v předchozích letech této role zhostilo Německo a Slovensko."

Ministr se dále živě zajímal o expozice společností Žďas, Kovosvit Mas, a Tos Varnsdorf. Zamířil rovněž do expozice zájmového sdružení Svazu strojírenské technologie, kde jsou umístěny výsledky výzkumu a vývoje v oboru strojírenské výrobní techniky a technologie. Výzkum a vývoj patří mezi ty oblasti, které Ministerstvo průmyslu a obchodu dlouhodobě podporuje.

Ministr Kocourek se v odpoledních hodinách zúčastní sněmu Svazu průmyslu a dopravy, který je letos věnován prioritám a požadavkům podnikatelů a zaměstnavatelů na novou vládu. Vážnost letošního rakouského oficiálního partnerství veletrhu ministr Kocourek podpoří svojí účastí na podvečerním Kulatém stole Česká republika – Rakousko na téma hospodářství.

Autor článku

Tiskovka