UniCredit Bank se na brněnském výstavišti představuje dvakrát – na Mezinárodním strojírenském veletrhu a s pohárem Ligy mistrů

14.09.2010 | , UniCredit Bank
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


13.9. 2010 UniCredit Bank se po loňské úspěšné prezentaci na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně rozhodla opět otevřít vlastní stánek v pavilonu Z ve velkém fotbalovém stylu. V rámci již 52. ročníku nejvýznamnější tuzemské veletržní události od 13. do 17. září 2010 na stánku číslo 30 prezentuje mimo jiné novinky v oblasti korporátního bankovnictví a poradenství při úvěrovém a exportním financování.

O týden později v úterý 21. září 2010 od 17.00 do 20.00 hod. představí UniCredit Bank na brněnském výstavišti všem fotbalovým fanouškům originál poháru Ligy mistrů, který se do České republiky dostane vůbec poprvé ve své historii.

„Korporátní klientela je tradičně našim hlavním segmentem a je proto přirozené, že jsme u našich klientů tam, kde se prezentují a uzavírají významné obchody. Přítomnost UniCredit Bank na loňském ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu se nám osvědčila a tak letošní ročník vnímáme jako logické navázání na loňský úspěch,“ uvedl Jiří Kunert, předseda představenstva a generální ředitel UniCredit Bank. Jak dále poznamenal, UniCredit Bank patří mezi nejvýnosnější banky v České republice a jen za první pololetí letošního roku zaznamenala nárůst čistého zisku o čtvrtinu. V letošním a příštím roce plánuje UniCredit Bank další významné rozšiřování pobočkové sítě, včetně posílení pozice v Jihomoravském kraji.

V rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu bude UniCredit Bank značnou část prezentace věnovat exportnímu financování. Celkové objemy exportního financování v loňském roce dosáhly rekordní úrovně. V letošním roce průběžná čísla ukazují, že celkový objem poskytnutých úvěrů bude ještě vyšší.

„Naše zkušenost ukazuje, že pokud má být exportní zakázka úspěšná, je potřeba, aby jej už na samém začátku připravovali všichni budoucí partneři dohromady. Tedy odběratel, dodavatel, banka a případně EGAP. Tam, kde exportér přijde už s podepsaným kontraktem a žádá nás například o vystavení záruk, avizování akreditivů či financování, velmi často narážíme na problémy se strukturou obchodu, která je pro exportéra a banku velmi nevýhodná,“ zdůraznil jeden z důvodů účasti banky na MSV v Brně Tomáš Hron, ředitel Global Transaction Banking UniCredit Bank.

Cílem UniCredit Bank je být u klientů od samého začátku obchodní transakce. Podporovat klienty při jednáních s budoucím odběratelem a hledat takovou strukturu obchodu, která minimalizuje rizika pro všechny strany a tím i náklady na financování. Banka pomáhá formulovat platební podmínky, znění záruk či akreditivů.

Financování vývozních kontraktů se nejčastěji využívá do zemí, které mají výrazně horší rating než Česká republika. Financování v těchto zemích je zpravidla dražší než v České republice. Proto tamní importéři žádají dodavatele i o předložení modelu financování. UniCredit Bank může poskytnout přímý úvěr kupujícímu (odběratelský úvěr) nebo např. profinancovat exportérovi odloženou splatnost. Tím zvyšuje své šance uspět se svou nabídkou. Ve spolupráci s EGAP lze pak často nalézt řešení, které je méně rizikové a i finančně výhodnější než financování v zemi importéra. Nejčastějšími zeměmi, a to jak do objemu, tak do počtu obchodů, jsou jednoznačně Rusko a Ukrajina.

Na stánku UniCredit Bank se představí také sesterská společnost UniCredit Leasing s leasingovými a úvěrovými produkty.

Autor článku

Tiskovka