Premiér Petr Nečas otevřel dvě nová centra moderního vzdělávání

13.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Kontakt se špičkovými moderními technologiemi nabízí nově vybudované vzdělávací a prezentační centrum při Střední průmyslové škole v Uherském Brodu.

Při jeho sobotním otevření premiér Petr Nečas zdůraznil, že právě k využívání moderních technologií a úzké spolupráci firem a škol se musí české technické vzdělání obrátit. Spolupráci zdejší Střední průmyslové školy a Slováckých strojíren zmínil jako vzorový příklad. Abychom byli dlouhodobě konkurenceschopnou ekonomikou, musíme být založeni na oborech s vysokou přidanou hodnotou, na oborech, kde jsou kvalifikovaní, vzdělaní a kompetentní lidé.

Ve Vsetíně potom Petr Nečas navštívil nově vybudované regionální centrum odborného vzdělávání ve strojírenství a automobilovém průmyslu. Díky finančním prostředkům Zlínského kraje a Evropské unii se podařilo rekonstruovat a rozšířit dílenský komplex pro vzdělávání studentů všech technických oborů Střední odborné školy Josefa Sousedíka. Podle radního pro oblast školství, mládeže a sportu Zlínského kraje Josefa Slováka navíc nové centrum umožní i další profesní vzdělávání lidí v technických oborech.

Zpráva převzata z www.vlada.cz.

Autor článku

Firemni aktualita