Zaměstnavatelé nabízí více míst než před rokem

09.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Zaměstnavatelé v září nabízí zájemcům o práci mnohem více pracovních nabídek než před rokem, výrazně vzrostl zejména počet pracovních pozic pro absolventy škol. Firmy však vesměs nevytvářejí nová pracovní místa, ale spíše hledají náhradu za odcházející zaměstnance. Roste také počet uchazečů o zaměstnání. Vyplývá to z ankety ČTK mezi internetovými pracovními portály a personálními agenturami.

Na začátku září letošního roku pracovní portály Jobs.cz a Prace.cz evidovaly zhruba pětinový nárůst inzerovaných pozic na hlavní pracovní poměr ze strany zaměstnavatelů proti stejnému období před rokem. Počet volných pozic vhodných pro absolventy škol byl na začátku září o 44 procent vyšší než loni, kdy byl nejpatrnější dopad ekonomické krize na trh práce.

Ze strany zaměstnavatelů stále trvá zájem o kandidáty na pozice v obchodu a financích, ve výrobním a technickém sektoru je stálý nedostatek kvalitních techniků a řemeslníků, doplnila Markéta Švedová ze společnosti Recruit CZ. "Stále se potýkáme v tomto sektoru s velmi nízkou flexibilitou kandidátů a ochotou stěhovat se za prací do jiného regionu, kde by se uplatnili se svou specializací. Raději než se stěhovat, se kandidáti rozhodnou pro práci 'náhradní', která plně neodpovídá jejich profesnímu zaměření," poznamenala.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita