Registrace na konferenci Gate2BrnoBiotech je otevřena

09.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


7.9. 2010 Jihomoravské inovační centrum (JIC) spustilo internetové stránky mezinárodní biotechnologické konference Gate2BrnoBiotech www.gate2brnobiotech.com a otevřelo tak možnost registrace na jedinečné setkání výzkumných a vývojových pracovníků z akademické a firemní sféry. Konference se uskuteční 21. října 2010 v Brně jako součást doprovodného programu Mezinárodního veletrhu zdravotnické techniky, rehabilitace a zdraví Medical Fair Brno Central Europe 2010. Naváže tak na předchozí tři úspěšné ročníky konané v letech 2006, 2007 a 2008, které každý rok navštívilo téměř 150 účastníků z České republiky i zahraničí.

Čtvrtý ročník konference Gate2BrnoBiotech se tradičně zaměří na nejnovější trendy v oblasti biomedicínského a biotechnologického výzkumu a představí toto dynamicky se rozvíjející odvětví odborné i široké veřejnosti. Současně tak zviditelní Českou republiku jako místo s ideálními podmínkami pro jeho rozvoj.

Cílem konference, která je jednou z akcí mezinárodní sítě Enterprise Europe Network, je maximálně podpořit spolupráci mezi akademickou, výzkumnou a podnikatelskou sférou a posílit tak aplikaci nejnovějších výsledků výzkumu v praxi.

„Přírodní vědy jsou jedním z potenciálně nejvýznamnějších odvětví v Jihomoravském kraji a celosvětově jednou z nejprogresivnějších oblastí na poli výzkumu, vývoje a inovací. O vzrůstajícím významu těchto odvětví svědčí také výzkumné zaměření nově vznikajících vědecko-výzkumných center,“ říká Michal Kostka, zástupce ředitele JIC, který se zároveň zabývá rozvojem podnikání v oblasti biotechnologií na jižní Moravě.

Mezi centra, jež má Kostka na mysli, patří například Středoevropský technologický institut (CEITEC), Mezinárodní centrum klinického výzkumu (FNUSA-ICRC), Biotechnologické a biomedicínské centrum (BIOCEV), Regionální centrum aplikované molekulární onkologie (RECAMO) či Ústav molekulární a translační medicíny (BIOMEDREG). Tato centra budou mít možnost představit v rámci konference klíčové projekty realizované jejich výzkumnými týmy. Hlavní partneři konference představí například možnosti využití technologie kmenových buněk pro léčbu kardiovaskulárních onemocnění či nanobiotechnologií pro bioanalytické metody a nabídnou spolupráci na vývoji a využití těchto pokročilých technologií partnerům z průmyslu.

Účastníci budou mít v průběhu konference možnost navázat mezi sebou kontakt díky neformálním schůzkám, které si mohou domluvit prostřednictvím jednoduchého komunikačního systému na internetových stránkách konference www.gate2brnobiotech.com.

Autor článku

Tiskovka