Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích. Mezi mlýnskými a pekárenskými výrobky odborná porota ocenila například zelňákovou kapsu ze Štefanova pekařství v Lukové na Orlickoústecku, mezi mléčnými výrobky pařený kozí sýr Marie Černilové z Licibořic na Chrudimsku. V kategorii masných výrobků získalo ocenění nejvíce výrobků, celkem 18, například paštika s medvědím česnekem z Francouzova uzenářství ze Skupic na Chrudimsku. Cenu porota udělila i třem perníkářským výrobkům.
"Ocenění výrobcům pomáhá při marketingu a prodeji. Získají od nás nálepky s logem soutěže, které na své zboží umísťují, a my nejlepší výrobky propagujeme. Máme zjištěno, že soutěž přináší skutečný efekt," uvedl ředitel pořádající společnosti Agrovenkov Vladimír Šabata.
Zpráva převzata z Potravinářské komory ČR.