Růst produkce a zakázek v průmyslu pokračoval

06.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Průmyslová produkce sezónně očištěná byla v červenci 2010 meziměsíčně vyšší o 0,3 %, meziročně vzrostla o 5,3 % (po očištění od vlivu počtu pracovních dnů vzrostla o 10,6 %).

K meziročnímu růstu průmyslové produkce nejvíce přispěla výroba kovových konstrukcí a kovodělných výrobků (růst o 16,8 %), výroba strojů a zařízení (růst o 18,4 %) a výroba počítačů, elektronických a optických přístrojů a zařízení (růst o 36,5 %). Průmyslová produkce klesla nejvíce v odvětvích výroba ostatních nekovových minerálních výrobků (pokles odvětví o 5,6 %), výroba potravinářských výrobků (pokles odvětví o 5,9 %) a zpracování dřeva, výroba dřevěných, korkových, proutěných a slaměných výrobků (pokles o 4,8 %).

Hodnota nových zakázek ve vybraných odvětvích meziročně vzrostla o 10,0 %, z toho zakázek ze zahraničí o 11,9 %. K meziročnímu růstu nových zakázek celkem nejvíce přispěla odvětví výroba počítačů, elektronických a optických přístrojů a zařízení (růst o 34,5 %), výroba základních kovů, hutní zpracování kovů; slévárenství (růst o 42,4 %) a výroba elektrických zařízení (růst o 17,8 %).

Zpráva převzata z ČSÚ.

Autor článku

Firemni aktualita