John: Koalice se shodla na vyšších daních pro bohaté

06.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


V souvislosti s důchodovou reformou vzroste v příštím roce zdanění lidí s nadstandardními příjmy nad 141.000 korun měsíčně. Ve včerejším pořadu České televize Otázky Václava Moravce to bez dalších podrobností řekl ministr vnitra a předseda Věcí veřejných Radek John. Podle něho se na tom již dohodly strany vládní koalice.

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) však serveru iDNES.cz řekl, že jde o mylnou informaci. "Nic takového potvrdit nemohu. Na jaře 2011 budu předkládat nový zákon o dani z příjmu a koaliční dohoda je, že v rámci tohoto zákona bude odstraněna degrese, která je v tuto chvíli nad stropy zdravotního a sociálního pojištění. Je samozřejmě tolik variant, jak se s touto degresí vypořádat, a nemůžu potvrdit, že stoupne míra zdanění tak, jak říká předseda John," sdělil Kalousek.

"Jsme s koaličními partnery dohodnuti, že v souvislosti s důchodovou reformou bude progresivní zdanění těch nejbohatších, čili nastane to příští rok," řekl John s tím, že jeho strana měla ve volebním programu zavedení daňové progrese pro občany s měsíčním příjmem nad 141.000 korun.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita